Ik ben Peter van den Berg, getrouwd met Karin en wij hebben 2 zonen.  Op dit moment van 16 en 18. Wij hebben onze eerste Golden aangeschaft bij v. Kempendal.  Dit was ons MISCHA. Een teefje uit de combinatie Thara from the go-getters x Floyd v.d. Beerse Hoeve..   Met Mischa hebben we gehoorzaamheid gedaan en na die gehoorzaamheid waren we eigenlijk klaar bij de plaatselijke hondenclub (H.C.O.W) daarna is het een hele fijne en lieve huishond geweest die het liefst op het strand ging liggen in een kuil waar wat water in stond en daar kon ze uren van genieten. Mensen kwamen ooit vragen is die hond dood…  Die bleef uren doodstil liggen in een plas water.  Apporteren zat er helaas niet in.  Als we een balletje gooiden of wat dan ook keek ze ons aan en dacht… Jij hebt hem gegooid, ga hem ook maar zelf halen.  Mischa heeft heel haar leven opgetrokken met Rottweiler Tjaka van Karin haar zus.  Het was dus een Rottweiler die dus heel goed kon zwemmen.  Mischa werd niet loops en we kwamen er achter dat ze een niet werkende schildklier had.  Toen ze 8 jaar was is haar baarmoeder, mild etc. verwijderd vanwege kanker.  Ze heeft daarna nog een jaar bij ons mogen blijven.  Op 9-jarige leeftijd kreeg ze tijdens het spelen een hartaanval en overleed ter plekke.

 

Na een paar maandjes konden we een nieuwe Golden kopen via dezelfde zus bij familie in Lommel.  Dat was een showlijn uit de combinatie  Ritzilyn Callaghan x Zerrindevi van Baldersheim. Dit werd onze CONAN.  Met onze Conan heb ik GBO gedaan en daarna VGBO bij Leon Akkerman.  Ook nu weer een probleem wat doe je na de gehoorzaamheid. En toen las ik een stukje in het Golden Nieuws over Jachttraining.  Ik nam contact op met Marianne Heinrichs en ze vroeg zwemt je hond. Ik dus meteen JA.  De eerste training dus een Dummy over water…. tja.. dat konden we dus nog even niet.  Daarna veel gewerkt en getraind.  C Diploma gehaald en Workingtestjes gedaan.  Ik heb heel veel moeite gedaan om een B te halen maar uiteindelijk is dat nooit gelukt.  Conan kon echt alles !!  Maar niet op 1 dag.  Dat duurde te lang en op een gegeven moment trok hij zijn eigen plan.  Ik heb nog op shows een U gehaald en een ZG met hem.  Uiteindelijk raakte hij zwaar geblesseerd en hebben we de trainingen moeten staken. Maar door onze Conan ben ik helemaal besmet geraakt met het jachtvirus en dat was mooi.   Ik wist ook dat mijn volgende Golden uit een werklijn zou moeten komen omdat ik daarmee echt aan de gang zou willen.  Conan is in 2013 overleden op 10 jarige leeftijd.  Hij blaasde zichzelf op en zat helemaal vol met kanker. Er was geen redden meer aan.

 

Ik ben op zoek geweest en bij meerdere fokkers op de wachtlijst gestaan. Ben ook wezen kijken in zuid België en op Workingtesten en OWT's en uiteindelijk hebben we de keus gemaakt voor Wim van Loenen en Trudy den Boesterd.  Hebben een goed gesprek gehad en waren heel positief.  Ons nieuwe hondje zou een v. Loenentje worden. Het werd 03-06-2014 en ik kreeg een app van Wim met een pup en een duim.  De wereld was even te klein. We hadden een nieuwe pup uit een gedroomde lijn.  op 03-06 geboren en het waren 3 reuen en 6 teven.  Onze nieuwe pup kreeg de naam MICO.  Onze eerste Golden heette MIscha en de 2e heette COnan.  Dus een combinatie daarvan is MICO.  Dus de naam was snel gevonden.  9 pups uit een fantastische werkende combinatie. Later in 2014 won Mico zijn moeder de NIMROD. De vader van Mico loopt Open klasse OWT/IWT.   Met Mico ook weer meteen GBO gaan doen. Dit in combinatie met Jachttraining.  Na de GBO ook de VGBO (en de landelijke VGBO wedstrijd).  Na deze gehoorzaamheidscursussen volop door met de jachttraining.  We hebben elk jaar een nestreunie met een training of workshop.   Mico heeft toen hij  9 maanden oud was zijn C gehaald (2015).  Diverse Workingtesten gedaan (ook met een plaatsing).  Later dat jaar nog een C-Diploma gelopen.  Dit jaar (2016) hebben we ons gefocust op de B. Eerst "de Pink"Working test gedaan op B niveau (toen hij zijn nog niet had) en werd daar meteen 2e.  Later in 2016 hebben we 2  JPC/GRCN  B-Diploma's gehaald  en  3  KNJV B- Diploma's gehaald (2 x 1e plaats en 1 x een 2e plaats).  ook een B1 workingtest gedaan waar hij meteen 3e werd.   Op de Jubileumworkingtest alles binnen gehaald en 7e geworden.  Op 24-09-2016 is Mico in Bergschenhoek op de B1  WT van de GRCN 2e geworden en daardoor gepromoveerd naar de B2. Op de allereerste Workingtest op B2 niveau haalde we meteen een 2e plaats in Bergschenhoek. Naderhand op 23-04-2017 hebben we in Dongen achteraf de laatste Workingtest gelopen in de B2 met een 15e plaats. We zouden in 2017 en 2018 gaan focussen op het A diploma en evt, OWT (Novice) echter vanwege de gezondheid van Mico zijn we moeten stoppen met werken. Anno 2019 vermaakt Mico zich met Behendigheid bij HCOW wat hij met net zoveel passie doet als het echte werk. Een fantastische hond.